Yhdeksän eri persoonallisuustyyppiä

persoonallisuustyypit

Itsetuntemus ei ole mikään itsestäänselvyys, vaikka asummekin oman nahkamme sisällä päivästä toiseen. Kun alat pähkäillä, mikä enneagrammityyppi mahdat olla, muista olla itseäsi kohtaan todella rehellinen. Ja epäselvissä kohdissa uskalla kysyä perheeltäsi ja/tai ystäviltäsi. Älä pelkää omia vähemmän mairittelevia puolia. Niitä on kaikilla tyypeillä ihan yhtä paljon. Onneksi jokaisella enneagrammi-tyypillä on paljon huikean hienoja ominaisuuksia, jotka tekevät tästä maailmasta paremman paikan.

Oman tyypin löytäminen aina ole aivan helppoa. Tärkein syy lienee se, että ymmärrettävästi emme halua tulla lokeroiduksi. Se on kuitenkin tämän systeemin myötä tarpeeton pelko, sen verran syväluotaava ja monimuotoinen muotokuva piirtyy jokaisesta yksilöstä.

Tee Tunnista itsesi -persoonallisuustesti, niin pääset alkuun itsetuntemuksen jännittävällä tutkimusmatkalla!

Ihmisinä me myös usein yliarvioimme itsetuntemuksemme. On kuitenkin yllättävän vaikea nähdä itseään objektiivisesti, olemme sananmukaisesti liian lähellä itseämme. Jotkut ihmiset eivät edes halua löytää itseään tyyppikuvauksista, mutta ennakkoluulot ja epäilyt kannattaa heittää menemään. Kolikolla on aina kaksi puolta. Jokaisella meistä on reippaasti ominaisuuksia, joista voimme olla aidosti ylpeitä. Niistä on kiva lukea. Vähemmän mairittelevat puolemme haluaisimme pitää piilossa. Niihinkin kannattaa tutustua, sillä juuri ne aiheuttavat meille paljon kipua, kärsimystä ja usein täysin tarpeettomia ongelmia. Enneagrammi-tyyppimme sisältää myös avaimen elämäntehtäväämme!